Början på sidans innehåll

Dramatisk ökning av ”skilsmässor” för albatrosser i klimatkris

2021-11-25 • 51 sek

Den jättelika albatrossfågeln är en av världens till naturen mest monogama varelser, som ofta håller sig till en partner livet ut. Men enligt en studie från Royal Society, driver klimatförändringar och uppvärmda hav till att fler albatrosser separerar från sin partner. ”De kanske borde skriva in till relationsakuten”, kommenterar Steffo.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.