Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Inflationen ökar i Sverige och världen: “Tror inte vi behöver vara oroliga”

2021-11-25 • 8 min 17 sek

I dag kom Riksbanken med sitt besked att, som väntat, låta räntan ligga kvar på 0 procent. Vi gästas av ekonom Claes Hemberg och Madeleine Lundberg, analytiker och reporter på tidningen Affärsvärlden.

Lågt förtroende för Biden: ”Djupt splittrat eget parti”

6 min 57 sek

Under torsdagen var det ett år sedan Joe Biden valdes till president i USA. Nu visar nya opinionsmätningar att förtroendet mot Biden sjunker och drygt 52 procent av amerikanarna uppger att de saknar förtroende för presidenten. Tomas Kvarnkullen och Rolf Porseryd kommenterar situationen.

Se Mexikanska programledarens vredesutbrott mot ovaccinerade

2 min 39 sek

Den mexikanske programledarens utbrott, när han skäller ut anti-vaxxare, har blivit viralt. Bland annat kallar han dem för potentiella mördare och insisterar att de bör bära munskydd. Händelsen kommenteras av journalisten Bosse Lindwall, som bott och jobbat i Mexiko. I klippet ovan kan du utskällningen.

Professorns reaktion på nya karantänsregler: ”Rimlig avvägning”

6 min 39 sek

I dag meddelade Folkhälsomyndigheten om nya regler för karantän i samband med covid-19. Magnus Gisslén, professor och överläkare i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset tycker att de nya reglerna är rimliga. Pär Svärdson, VD Apotea, ser positivt på de nya reglerna men är osäker på hur stor effekt de kommer ha på verksamheten. I klippet kan du se vilka de nya karantänsreglerna är.