Extern länk
Början på sidans innehåll

Testet avslöjar: Populära yogamattan full med kemikalier

I torsdags 08:02 • 6 min 1 sek

Yogamattor som luktar illa, innehåller cancerframkallande kemikalier eller de där svetten aldrig torkar från. Det har Råd och Röns testpanel testat när tidningen gjort sitt stora yogamatte-test där de jämfört kvaliteten på 14 olika mattor. Och det visar sig att en av de absolut populäraste och dyraste mattorna har också en av de högsta halterna av kemikalier. Ronny Karlsson, testchef på Råd och Rön: De har fått rejäla nedgraderingar för de var så fulla med kemikalier.

Björn Natthiko Lindeblad avslutade sitt liv – ”Ville ha en lagändring – en lex Natthiko”

8 min 14 sek

"Om du läser det här, så har jag gått ur tiden. Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt." Så skrev den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad i sitt inlägg som publicerades på Instagram och Facebook tidigt på tisdagsmorgonen. Efter flera års sjukdom i den obotliga sjukdomen ALS somnade Björn Natthiko Lindeblad in med hjälp av ett assisterat självmord. Staffan Bergström, pensionerad läkare och ordförande i föreningen Rätten till en värdig död, engagerade sig i Björns fall och möjliggjorde att han kunde avsluta sitt liv.

Dubbelvaccinerade Julia blev sjuk i covid – två gånger: ”Lite av en chock”

7 min 5 sek

Julia blev sjuk i covid-19 första gången i november 2021. Då blev hon sängliggande i två veckor. Sen var hon frisk i en månad, men på en nyårsfest smittades hon igen. Aftonbladet var först med att berätta Julias historia. Anders Sönnerborg, professor i virologi och infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, förklarar hur det kan gå till och hur vi ska tänka om immunitet.