Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetspanelen: ”Varför restriktioner om covid-19 inte är lika dödligt längre?”

I fredags 08:39 • 11 min

Omikron drar fram som en präriebrand både genom riksdagen och över landet och på måndagens presskonferens motiverade statsminister Andersson de nya åtgärderna med hänvisning till den höga smittspridningen, men också att vinterkräksjuka, influensa och rs-virus belastar sjukvården. Det väckte en debatt om vården är underdimensionerad eller om det är pandemin som får den att knäa. Nyhetspanelen diskuterar huruvida det är rätt med restriktioner just nu eller inte.

Björn Natthiko Lindeblad avslutade sitt liv – ”Ville ha en lagändring – en lex Natthiko”

8 min 14 sek

"Om du läser det här, så har jag gått ur tiden. Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt." Så skrev den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad i sitt inlägg som publicerades på Instagram och Facebook tidigt på tisdagsmorgonen. Efter flera års sjukdom i den obotliga sjukdomen ALS somnade Björn Natthiko Lindeblad in med hjälp av ett assisterat självmord. Staffan Bergström, pensionerad läkare och ordförande i föreningen Rätten till en värdig död, engagerade sig i Björns fall och möjliggjorde att han kunde avsluta sitt liv.

Dubbelvaccinerade Julia blev sjuk i covid – två gånger: ”Lite av en chock”

7 min 5 sek

Julia blev sjuk i covid-19 första gången i november 2021. Då blev hon sängliggande i två veckor. Sen var hon frisk i en månad, men på en nyårsfest smittades hon igen. Aftonbladet var först med att berätta Julias historia. Anders Sönnerborg, professor i virologi och infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, förklarar hur det kan gå till och hur vi ska tänka om immunitet.