Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:26

Pirater har tagit sig ombord på danskt fartyg

Pirater lyckades ta sig ombord på ett danskt fartyg med 16 personer i besättningen i Guineabukten under tisdagen, rapporterar AFP.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer
Senaste dygnet

Kakabaveh om regeringens YPG-besked: ”Skäms över Sverige”

Med bara några dagar kvar till mötet mellan statsminister Ulf Kristersson och Turkiets president Erdogan gör Sverige en vändning, där regeringen tar avstånd mot YPG. Något som tidigare politiska vilden i riksdagen Amineh Kakabaveh är starkt kritisk till.
– Fruktansvärt att Sverige lämnar sina principer, säger hon bland annat i intervjun.