Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 15:43

Transport nobbar industriavtalet

Svenska Transportarbetareförbundet har valt att ställa sig utanför Industriavtalet som slöts mellan 13 LO-förbund och arbetsgivarna igår, rapporterar SR.

– Om man driver på för lite så driver man en fattigdomsspiral, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande.

Under fredagen har industrifacken och arbetsgivare suttit i intensiva förhandlingar för att komma överens om ”märket” – som kommer vägleda löneökningarna för hela arbetsmarknaden.

På en pressträff under kvällen meddelade parterna att man kommit överens om ett nytt tvåårigt kollektivavtal där man bland annat har enats om en löneökning på 7,4 procent på två år.

Men den överenskommelsen är för dålig, enligt Transport, som krävde en ökning på 5,5 procent de kommande 12 månaderna samt ett engångsbelopp med 5 700 kronor.

– År ett i det här avtalet må vara hyfsat, med 4,1 procent, men år två är alldeles för lågt. Helheten är för dålig för oss, säger Tommy Wreeth till SR.

Läs mer

Idag 14:38

Minst sju döda i tornador i USA – “Absolut kaos“

Minst sju döda och tiotals skadade rapporteras från sönderslitna samhällen i den amerikanska
mellanvästern och södern, sedan en monsterstorm dragit fram. Hundratusentals hushåll saknar ström.

I länet Sullivan County i delstaten Indiana krävdes tre dödsoffer. Stormen förstörde hus och flera personer saknas i huvudorten Sullivan, meddelar räddningstjänstens chef Jim Pirtle på söndagen.

– Kaos, absolut kaos, beskriver polischefen Shane Woody situationen på platsen.

I åtminstone 15 delstater har meteorologer varnat för oväder de kommande dagarna. Vädervarningar har utfärdats för tornador likt dem som för en vecka sedan dödade över 20 människor i Mississippi.

Läs mer

Idag 14:01

18-åring död efter knivattack

En 18-årig man mördades och en tonåring skadades allvarligt vid en knivattack i Leeds, Storbritannien, i natt, skriver Sky News.

De två ska ha befunnit sig i en taxi då de attackerades och polisen jagar nu tre misstänkta gärningsmän.

18-åringen fördes till sjukhus med livshotande skador och dödförklarades senare. Den 16-årige pojkens skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande.

– Vi arbetar just nu med att fastställa omständigheterna kring den här incidenten, säger polisen Lee Townley.

Läs mer
Senaste dygnet

LO och Britten om att mötas igen i Gränslandet: ”Fruktansvärt”

Lars-Olov Johansson och Britten Nordström kom inte särskilt bra överens under sin tid i Robinson, och att mötas igen i Gränslandet var ingen av dem beredd på. ”Jag är fruktansvärt less på Britten”, säger LO. I klippet ovan ser du när LO och Britten möts igen.