Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 10:36

100 anläggda bränder i Spanien – “En terrorattack“

Över 100 anlagda bränder rasade i norra Spanien under fredagen. 91 av dem i provinsen Asturien vid Biscyabukten, resten i grannregionen Kantabrien.

Som mest handlade det om 160 bränder i de två regionerna, enligt spanska myndigheter.


”Vi står inför något vi aldrig sett. Det är en riktig terrorattack, det är samordnade aktioner”, twittrade Adrián Barbón, regionspresident i Asturien under fredagen.

Se bilder från bränderna i norra Spanien

Läs mer

Idag 09:16

Personbil körde in i butik i Göteborg

En personbil körde under morgonen in i en butik i centrala Göteborg. Bilen har lämnat butiken, men platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.


Enligt uppgifter kan det handla om en juvelerarbutik, men det är fortfarande oklart om något är stulet, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen rubricerar händelsen om ett misstänkt inbrott.

Läs mer

Idag 08:13

Lavrov ordförande i FN:s säkerhetsråd

Den 1 april tar Ryssland över ordförandeskapet för FN:s säkerhetsråd (UNSC). Ett dåligt skämt, konstaterade Ukraina, men likväl inget aprilskämt.

Från och med i dag är det Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov som håller i ordförandeklubban.

Ordförandeskapet för FN:s säkerhetsråd roterar varje månad mellan de 15 medlemsstaterna. Som ordförande kommer Ryssland att ha obetydligt inflytande över rådets beslut, men kommer däremot att ansvara för att sätta agendan.

Sedan den fullskaliga invasionen har Ukraina upprepade gånger krävt att Ryssland utesluts från säkerhetsrådet.

Senaste gången Ryssland förde befäl över rådet var i februari 2022 – samtidigt som Kreml beordrade sina soldater till Ukraina.

Läs mer
Senaste dygnet

Bianca och Benjamin i Nyhetsmorgon 2008

Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso medverkar i Nyhetsmorgon 2008. Programledare är Kristin Kaspersen och på plats är också den övriga ensemblen i Skärgårdsteatern "Hujedamej va många sånger".