Jenny Klefbom i studion

Barn- och ungdomspsykologen JENNY KLEFBOM svarar på tittarnas frågor.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minuterna hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, säger Lundh.

Kardashians sätter punkt: ”Riktigt i graven går de inte”

"Keeping up with the Kardashians" i graven. Efter 20 säsonger och 14 år, men inte helt. Det visar sig att de redan har planer på ny tv produktion, berättar Malin Collin och ger en bild hur familjen fortsätter fascinera och hur de påverkat hela mediaflödet trots att de är kända för ingenting. De är varken skådespelare eller musiker. Kardshians grep tillfället när det fanns och har tjänat enorma pengar.

Så gör du HLR – ”Enda felet du kan göra är att inte agera alls”

Akutsjuksköterskan Camilla Thurell satt hemma och tittade på fotbollsmatchen mellan Danmark och Finland. Att Eriksen vaknade på planen är tack vare att det fanns så fantastisk beredskap. Det är otroligt viktigt att kunna HLR. Det finns endast ett enda fel du kan göra och det är att inte försöka starta hjärtat. Här får du en tydlig genomgång hur det går till.

Christian Eriksen i stabilt tillstånd: ”Otäckt att se familjens oro”

Danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på Rigshospitalet efter kollapsen i EM. Här berättar TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza om situationen på plats när det utfördes HLR på planen och stämningen på den Danska nationalarenan Parken. Nytt besked kring Eriksens tillstånd väntas meddelas via en presskonferens klockan 10:00, berättar Reza.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

GW om Rättviks-björnens nya namn: ”Jag känner inte att min könsroll börjar skaka i grunderna”

Den kungliga uppstoppade björnen som stals från kulturhuset i Rättvik och som sedermera lämnades tillbaka har fått ett namn. Och inspirationen till namnet är Leif. Björnen heter nu Leif Ursula efter att flera föreslagit just de två i en namntävling. Det är aldeles tydligt att det är en hona, säger Leif GW Persson. Som är lite fnissigt road av att få björnen namngiven efter sig.

Så påverkar Brexit brittiska musiker

Bekymrade artister har oroats över Brexits inverkan på brittiskt musikliv. Men här ser också vår nöjesjournalist Malin Collin en öppning för lilleputtländer att ta ett steg framåt och kanske bli framtidens Woodstock. Vem vet? Bra idé är det åtminstone av Collin.

20 år sedan Göteborgskravallerna: ”finns fortfarande ett behov att prata om det nationella traumat”

Per Englund berättar om hur Göteborgskravallerna, som inträffade under EU-toppmötet då USA:s president George W Bush var på besök påverkat honom. Politikernas möte kom att helt överskuggas av de kravaller som blev med stenkastning, bränder, skadade demonstranter och poliser, flera hundra gripanden och skarpa skott från polisen. Det är viktigt att visa den historiska skildringen hur 50 000 människor gick ut och protesterade, säger Englund. Nu är det 20 år sedan och Per Englund är aktuell med fotoboken "Slaget om Göteborg".

Vässa löpsteget i sommar: ”Fotstyrka lägger grunden”

Petra Månström aka ”Maratonpetra” ger värdefulla träningstips i dagens löparskola. Bland annat handlar det om hur man lägger en bra grund som nybörjare - men också hur vana löpare kan vässa sin löpning under sommaren. Passa på att träna barfotalöpning i gräset är bara ett av tipsen.

Eric Saade med låten Every Minute

Här får vi höra Saades nya låt som han sjunger tillsammans med Carl-Johan Stålenbring på gitarr, Andreas Arvidsson på keyboard och Sebastian Ågren på trummor. Enjoy!

Marit Danielsson om tiden mitt i livet: ”För tidigt att ge upp men inte för sent att börja om”

Som ung är det lätt att tro att känslolivet är på plats i den åldern, men så är det inte, menar författaren Marit Danielsson. När det är check på jobb och bostad, och barnen är på väg ut finns det tid att granska både sig själv och sin partner. Och då kan frågan "Är det så här jag vill ha det?" komma upp. Marit Danielssons nya bok "När underbart inte är nog” har petat i just detta ämne och här berättar hon hur du kan göra för att se över ditt liv.

Eric Saades sommarturné ska förena musiken med mat: ”Showen börjar på tallriken”

Eric Saade har släppt ny musik. Här berättar att han har en spännande dinnershow på gång tillsammans med stjärnkocken Johan Jureskog, Här berättar Saade om kärleken till mat och hur turnébussen kommer att fyllas med kockar också. Jag hoppas att vi snart kan lägga detta stökiga år bakom oss och kunna ses ute på krogarna igen, säger Saade.

Såser, smör och sallader som sätter guldkant på sommarens grillrätter

Det går inte att ta miste på kocken Mattias Larssons kärlek till grillen. Man kan grilla allt, säger han till Jenny denna morgon. Och till grillsäsongen delar Larsson med sig av massor med grilltips och lägger lite extra fokus på tillbehören som är pricken över i:et. Allt går att förbereda i god tid. Recepten hittar du på Köket.se. Och inslaget, det ser du här!

GW om Trojan Shield: ”Oförklarligt hög andel svenskar som frihetsberövats”

Den så kalllade "Operation Trojan Shield" genomfördes i veckan världen över i ett internationellt samarbete mellan bland andra FBI och Europol. Redan 2019 skapade FBI chattverktyget Anom som sedan använts av grovt kriminella i hela världen i tron om att det som skrivits varit krypterat, men som samtidigt övervakats av polis. Att så många svenskar var inblandade måste tyda på att vi har 20 gånger högre brottslighet, säger Leif GW Persson. Det tror jag inte, men att vi har mycket av det. Många svenska brottslingar tycks vara teknikorienterade i högre grad. Här ger GW sin syn på operationens arbete.

Eric Saade med nya låten ”Like U Used to”

Artisten Eric Saade gästade Nyhetsmorgon söndag och spelade två av sina senaste låtar här får ni höra låten Like U Used to live som framfördes tillsammans med Carl-Johan Stålenbring på gitarr, Andreas Arvidsson på keyboard och Sebastian Ågren på trummor.