Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:38

Terrorhotnivån i Nordirland höjs inför Biden-besök

Den brittiska regeringen höjde på tisdagen terrorhotnivån i Nordirland till "allvarlig", inför ett väntat besök av USA:s president Joe Biden för att markera 25-årsdagen av ett fredsavtal, rapporterar AFP.

Den inhemska spionbyrån MI5 bedömmer att hotet har gått från "betydande" till "allvarligt", vilket betyder att en incident bedöms som "mycket sannolikt", sa Nordirlands sekreterare Chris Heaton-Harris.

Läs mer

Idag 13:26

Pirater har tagit sig ombord på danskt fartyg

Pirater lyckades ta sig ombord på ett danskt fartyg med 16 personer i besättningen i Guineabukten under tisdagen, rapporterar AFP.

Alla kommunikationskanaler med fartyget är nere, sade en talesperson för rederiet Monjasa, rapporterar Reuters.

Besättningsmedlemmar har sökt skydd i ett "safe room" ombord på Monjasa Reformer-fartyget, sade talesmannen.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer
Senaste dygnet

Oväntade hälsoeffekten: Därför ska du alltid ha mjölk i kaffet

Om du häller mjölk i kaffet så gör du helt rätt. Det kan nämligen ha antiinflammatorisk effekt och vara bra för hälsan, enligt en ny studie från Köpenhamns universitet.