Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 14:01

Margareta Strömstedt är död

Författaren och journalisten Margareta Strömstedt är död, skriver Dagens Nyheter.

– Det är sorgligt och och känslan av 'aldrig mer' är konstig och svår att ta in, säger Margareta Strömstedts son Niklas Strömstedt i en kommentar till DN.

Margareta Strömstedt debuterade tidigt 1960-tal med sagoboken ”Fjärilar i klassen”. Därefter har hon gjort sig en lång karriär inom barnboksförfattandet, men hon har också varit verksam journalist och barnbokskritiker på Dagens Nyheter.

Margareta Strömstedt blev 91 år gammal.

Läs mer

Idag 13:46

Två döda och flera skadade i knivattack i Lissabon

Två personer dödades och flera skadades i en knivattack mot ett islamiskt centrum i Portugals huvudstad Lissabon, uppger polisen, enligt AFP.

– Attacken gjorde att flera personer skadades och för tillfället två döda, sade polisen.

En misstänkt gärningsman är gripen.

Läs mer

Idag 13:38

Terrorhotnivån i Nordirland höjs inför Biden-besök

Den brittiska regeringen höjde på tisdagen terrorhotnivån i Nordirland till "allvarlig", inför ett väntat besök av USA:s president Joe Biden för att markera 25-årsdagen av ett fredsavtal, rapporterar AFP.

Den inhemska spionbyrån MI5 bedömmer att hotet har gått från "betydande" till "allvarligt", vilket betyder att en incident bedöms som "mycket sannolikt", sa Nordirlands sekreterare Chris Heaton-Harris.

Läs mer
Senaste dygnet

Minst elva döda efter flera laviner

Alperna har drabbats av flera laviner i helgen och minst elva personer har dött. Värst drabbade är bergen i Österrike, där åtta personer mist livet.