Edward Snowdens jultal i Moskva

I ett jultal i Brittiska Channel 4 varnar bland annat Snowden i sitt tal att barn som föds i dag kommer växa upp utan något som helst begrepp om personlig integritet.

Bråttom att få ut instängda pojkarna ur thailändska grottan

I Thailand, där räddningspersonalen arbetar dygnet runt för att kunna få ut de pojkar som sitter instängda i en grotta, bedömer insatsledaren att förutsättningarna för en evakuering är bäst just nu och de kommande tre-fyra dagarna. Samtidigt har pojkarna kunnat skriva brev till sina föräldrar. ”Oroa er inte”, skriver en av dem.

Snart säljs insekter som mat

Snart kan du köpa insekter som mat i din lokala mataffär. I andra länder är det redan vardag.

Människorov i bostadsområde

Poliser med tyngre beväpning än normalt bevakar ett lägenhetsområde i Knivsta söder om Uppsala. Enligt bilder på unt.se är poliserna beväpnade med k-pistar. Ett misstänkt människorov har skett på orten, men det oklart om brottet begicks i lägenhetsområdet.

Forskare: Så kan måsar ha spridit corona

Coronaviruset har hittats på en mås i Danmark, rapporterar Blekinge Läns Tidning. Måsen hade inga antikroppar och tros därför inte ha varit sjuk.

Protester mot restriktioner – möts med tårgas

I Turin i norra Italien satte på måndagskvällen polis in tårgas för att skingra demonstranter, som protesterade mot att restauranger, barer och biografer stängs på kvällarna.

Trumps lycka: Här svärs Coney Barrett in

Amy Coney Barrett har svurits in som ny domare i USA:s Högsta domstol. Det ses som en framgång för Donald Trump som därmed under sin ämbetstid lyckats med att vända domstolen i en mer konservativ riktning.