Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Såsduell mellan Leila Lindholm och Stefan Holmström i Kockarnas kamp

2018-03-14 • 5 min 47 sek

Det blev Leila Lindholm och Stefan Holmström som ställdes mot varandra i såsduellen i Kockarnas kamp.

Direktrapportering

Kockarnas kamp är tillbaka med jubileumssäsong – här är alla deltagare

Det har återigen blivit dags att kliva in i Skånes mest ökända lada, där åtta av Sveriges främsta kockar gör upp om den prestigefyllda titeln i Kockarnas kamp 2021. Rafflande tävlingsmoment, personliga berättelser och en hel del blod, svett och tårar utlovas i årets jubileumssäsong.

Direktrapportering

Magnus Persson: "Jag kände tidigt att jag ville hitta min egen väg"

1 min 18 sek

Magnus har jobbat på ett antal profilerade topprestauranger som Hillenberg, Franska matsalen och Långbro värdshus. I dag arbetar Magnus som köksmästare på Broms i Stockholm. Han har också varit finalist i Årets kock ett antal gånger men vill förstås kröna tävlandet med att klå farsan i Kockarnas kamp.

Direktrapportering

Alexander Sjögren: "Matlagning är mitt sätt att uttrycka mig"

50 sek

Alexander kommer från småländska Oskarshamn där han fick sin första kockfostran. Efter några år runt om i Sverige och England kom Alexander 2006 till Skåne och tidigare Kockarnas kamp-deltagaren Anders Vendel och hans prisade restauranger. Förutom finkrogar har Alexander gedigen erfarenhet av matlagningsstävlingar med tredjeplatser i Årets kock och Bocuse D´0r i bagaget. Nu driver han egna finkrogen Mutantur i Malmö men känner att han har en tävling kvar i sig – Kockarnas kamp.

Direktrapportering

Nicolina Karlsson: "Min styrka som kock är att jag är noggrann"

58 sek

Nicolina från Nässjö har en kockutbildning från Grythyttans Restaurangskola. Efter några år i Australien hamnade hon i Malmö på Bloom in the park. Där fick hon blomstra och under tiden hon var där fick restaurangen också en stjärna i Guide Michelin. Sedan två år tillbaka jobbar hon nu som köksmästare hos tidigare ”Kockarnas kamp-kocken” Frida Nilsson på MJ´s i Malmö.

Direktrapportering

David Enmark: "Jag frågade frugan om jag fick öppna restaurang hemma"

1 min 12 sek

David startade sin karriär på Ulriksdals värdshus där han fick jobba under den legendariske köksmästaren Karl Heinz Krücken. Några turer senare fick David chansen att driva Dykarbaren ute på Sandhamn och tog restaurangen till helt nya nivåer. År 2010 öppnade davidathome i familjens hus på Tranholmen och resten är historia. davidathome har nu etablerat sig som en hyllad hemmarestaurang som blandar mat i toppklass med spännande gästspel av olika stjärnkockar.

Direktrapportering

Siri Barje: ”Jag kände att restaurangvärlden inte riktigt var där jag ville vara”

1 min 3 sek

Siri Barje är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och har jobbat på bland annat Esperanto och Shibumi i Stockholm. Hon har också drivit vegetarisk sommarrestaurang på Öland. Idag driver Siri ett väldigt populärt instagramkonto där hon delar med sig av sina recept och sin matfilosofi. Siri jobbar också som kokboksförfattare och bjuder regelbundet på vegetariska favoritrecept i Kökets middag på TV4.

Direktrapportering

Florencia Abella: "Min passion för mat började när jag var liten"

1 min 4 sek

Florencia är ursprungligen från Argentina och startade sin karriär på den ikoniska stjärnkrogen El Bulli utanför Barcelona. Efter det följde några år på ett antal stjärnkrogar i Spanien och Dubai. I Dubai träffade hon också sin svenske man som hon 2010 följde med till Sverige. Efter sju år på Esperanto jobbar Florencia nu som köksmästare på 1-stjärniga Ekstedts.

Direktrapportering

Roland Persson: ”Min passion är att ge andra en upplevelse”

54 sek

En av deltagarna i Kockarnas kamp 2020 är Roland Persson. Roland drev Franska Matsalen på Grand Hotel under många år, var med i Svenska Kocklandslaget i 10 år och vann den prestigefyllda titeln Årets kock 1990. Roland är också pappa till Magnus Persson som är med i årets startfält.

Direktrapportering

Trailer för Kockarnas kamp 2020

30 sek

Åtta nya proffskockar intar tävlingsladan på Österlen för att göra upp om den eftertraktade Kockarnas Kamp-pokalen. Premiär 22 september!

Direktrapportering

Kockarnas kamp är tillbaka – här är deltagarna

I årets säsong av Kockarnas kamp utlovas mer blod, svett och tårar än någonsin tidigare. Årets kockar har gått in stenhårt för tävlingarna och det blir en rivstart redan från första utmaningen. Bland årets deltagare ses stjärnkockar som Jonas Lagerström, far och son Magnus och Roland Persson, samt kokboksförfattaren och Köket-stjärnan Siri Barje. Kockarnas kamp startar tisdag den 22 september.

Direktrapportering

Per Gustafson - Skulle aldrig laga något han inte vill äta själv

42 sek

Personporträtt: Per Gustafsons kockkarriär tog fart tidigt när han fick lära sig hantverket av några av världens bästa, men också hårdaste, kockar.
Hans lever efter devisen "det jag lagar skulle jag vilja äta själv". Nu är han en av deltagarna i Kockarnas kamp 2019.

Direktrapportering

Trailer: Kockarnas kamp 2019

30 sek

Succéprogrammet är äntligen tillbaka i ny säsong med åtta nya framstående kockar, redo att svettas ordentligt för att ta hem den prestigefyllda segern i Kockarnas kamp 2019.

Direktrapportering

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2019

Kockarnas kamp tog hem priset som ”årets dokusåpa” på den direktsända Kristallengalan 2019. Nu är succéprogrammet äntligen tillbaka med nya framstående kockar, redo att svettas ordentligt för att ta hem den prestigefyllda segern. I år får tittarna bland annat möta den tyska legendaren Walter Traub, nytänkande pop up-krögaren Marion Ringborg och tävlingsproffset Sebastian Gibrand som tagit silver i kock-VM.

Direktrapportering

Marco bjuder på kalvlägg på sista middagen

58 sek

Det är dags för sista middagen innan det är dags för final och Marco Baudone bjuder på pepparglaserat kalvlägg med potatispuré och tryffel till allas förtjusning.

Direktrapportering

Biffar och filéer i kvartsfinalen

1 min 18 sek

Det är dags för kvartsfinal i Kockarnas kamp och de fyra proffskockarna ska skära biffar och filéer med en specifik vikt. En svår utmaning visar det sig.

Direktrapportering

Erik lagar finmiddag på burkskinka

47 sek

Det är dags för Erik Fröderberg att bjuda de andra kockarna på middag. Han väljer att använda ingredienser han egentligen inte gillar: burkskinka och mimosasallad, för att skapa något nytt.

Direktrapportering

Trailer Kockarnas kamp 2018

30 sek

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. Säsongspremiär 16 september klockan 20.00.

Direktrapportering