Yrkesgruppen som har det tuffast på jobbet

Svenskar mår allt sämre på jobbet och sjukskrivningarna relaterade till psykisk ohälsa ökar i samhället, vad beror det på?

Forskarens uppmaning: Håll utkik efter årets första humla

Humlor är ett säkert vårtecken, då humlehonorna vaknar ur sin dvala för att leta upp en boplats. På Lunds universitet forskar man om humlor och går nu ut med en uppmaning till allmänheten om att rapportera in vårens första humlor. Anna Persson, forskare och ekolog berättar mer.
Om du ser en humla kan du vända dig hit för att rapportera in denna http://www.annapersson.se/blogg/2020/03/02/hjalp-oss-hitta-varens-forsta-humla

Kris i relationen? ”Säg något snällt till din partner varje dag”

Sopa inte problemen under mattan – men prata inte om din relation när du är som mest arg. Det är ett tipsen från psykologen Anna Bennich om hur vi ska jobba vidare i en relation som krånglar. Ett annat råd är att inte vänta på den rätta stunden för att säga något fint. ”Vänta inte på att det ska kännas härligt, bestäm dig för att säga något snällt istället, det kan vända en dålig skuta”, säger hon.

Så får hon sin lillebror att jobba ”Vi låtsas att du är min betjänt”

Det är många som vill skratta åt barn som gör konstiga saker. Kontot ”Sveriges roligaste barn” har på mindre än ett halvår fått en halv miljon följare och nu har grundaren Sebastian Widman utlyst tävlingen ”Sveriges roligaste syskon". Här är några av syskonen som fångats på film.

Eric Saade: ”Ska bli sjukt kul”

Lördagens insats gjorde att han går raka vägen till final i Melodifestivalen, vilket betyder fjärde finalen för Eric Saade. ”Det var ganska svart”, säger han om sekunderna innan han fick veta att han gått vidare.

Experten: ”En myt att sticklingar ska sättas i vatten”

Hortonomen Maj-Lis Pettersson tipsar om hur vi ska hjälpa växterna på traven när vårsolen kommer fram. En del ska skäras ner helt och hållet, men andra behöver inte lika stor förändring. Men att sätta sticklingar i vatten? Det är bara bortkastad tid.

Robert Gustafsson: ”Något väldigt roligt med aggressiv homofobi”

Robert Gustafsson har gett liv åt många karaktärer under sina 35 år som skådespelare och nu kommer denna kavalkad av gubbar att visas i "Kulfadern" på TV4 . Dessutom ger han sig på rollen som Skandiamannen: ”Jag kan göra det med ålderns rätt”, säger han.

Kalle Zackari Wahlström: ”Alla måste ha mat för en vecka hemma – annars har man svikit”

Vad händer när allt vi tar för givet slutar att fungera? När vattnet slutar rinna från kranen, och elen slås ut? Alla har ett eget ansvar för att klara sig i kristider, och själva kärnan består av att förbereda sig, menar Kalle Zackari Wahlström. I nya podden "I väntan på katastrofen" försöker han och yrkesofficeren Patrick Sellman lära andra att preppa. Här tipsar han om hur mycket salt, vatten och ved man behöver ha hemma.

Melissa Horn: ”Släpp pressen på 30 plus-kvinnor”

Vännerna Hampus Nessvold och Melissa Horn har släppt kärlekslåten ”Om du fanns” tillsammans, och har spelat in en kortfilm. ”Jag vill göra grejer som skrämmer mig, det här var verkligen en check på den listan”, säger hon om inspelningen. Båda vill de komma bort från förväntningarna på hur tillvaron ska levas. ”Det går att leva på så många olika sätt”, säger Melissa Horn.