Skönsjungande queeraktivist tävlar i årets Let's Dance

Rickard Söderberg och Maria Zimmerman är andra paret som får äran att dansa i Lets Dance elfte säsong.

Sämre mattekunskaper trots fler skoltimmar: ”Det är ju katastrof”

Imorgon är det Högskoleprovet, men allt fler gör dåligt ifrån sig på Mattedelen. Medierna belyser inte heller mattedelen i lika stor utsträckning. Men vart börjar det här problemet? Rapport från Sveriges Ingenjörer visar att det är framförallt barn till lågutbildade föräldrar som har svårt med matten.

Kinesisk 20-tonsraket kommer falla ner någonstans på jorden

En 20 ton tung rymdraket är på väg ner att landa någonstans på jorden – i 28 tusen kilometer i timmen. Det är en kinesisk raket som skulle upp för att koppla på en modul till rymdstationen Tianhe. Med oss för att berätta mer, och om hur oroliga vi ska vara, är rymdfysikern Patrik Norqvist.

Jill Johnson har hockeyfeber - Så laddar hon inför kvällens match

Rögle är i sin första SM-final i Hockey någonsin. Historiskt! Jill Johnson berättar hur hockeyfebern totalt slagit ner i hela Ängelholm.
Min tjejtråd på nätet har ändrat karaktär, man ställer in saker för att det är hockeymatch. Härligt att byta ut coronaämnet, säger Jill som kommer att se matchen på plats. Peppen går att ta på.

Wanda om Skråmobarn-dokumentären: ”Oerhört sevärd”

Dokumentären Children of the enemy” där filmaren Glaser-Müller följer det uppmärksammade händelseförloppet då Patricio Galvez bestämde sig för att åka till IS-fånglägret i Syrien för att rädda sina sju barnbarn. En gripande och mycket sevärt historia, säger vår filmrecensent Wanda Bendjelloul. Här finns fler fina tips för den som vill se och hänga med i filmens värld. Bland annat betygssätts Collective, First cow och Water Lilies.

GW om den bisarra finksmugglingen: ”Det är mycket pengar i det här”

Nyligen meddelades att en man i USA hade dussintals papiljotter fastsatta på insidan av sin jacka och sina byxor – i vilka han försökte smuggla 35 finkar. Men tulltjänstemän på flygplatsen JFK i New York i USA anade oråd och avslöjade honom. ”Låter som ett riskfyllt modus operandi”, men väldigt luckrativt. De kan betinga ett värde på 100 000 kronor om det är finkarnas Jussi Björling, säger GW som menar att sången avgör priset.

Har presidentparet Bidens gästat ett dockskåp?

En bild som fullständigt vält nätet är den på Joe och Jill Biden som gör ett besök hos expresidenten Jimmy Carter och hans hustru Rosalynn Carter.
Varför ser det ut som presidentparet gjort ett besök i ett dockhus?
Nyhetsmorgons programledare gav sig på att visa hur det lätt kan bli lite tokigt.
En fotolektion på morgonkvisten.

”Något huvud kanske rullar” – Ann Tiberg om regeringens Pisa-kris

Då ska det handla om regeringens Pisa-kris. Alltså den kritik som riktats mot regeringen för hur man hanterat att så många som elva procent av eleverna inte fick göra det så kallade Pisa-testet 2018. Kritken har varit hård från oppositionen och TV4:s Ann Tiberg förklarar läget just nu.

Meteorologen: ”Inte varit så kallt i maj på 18 år”

Hittills har det varit en väldigt, till och med rekordkall vår i Sverige. I Stockholm var det samma temperaturer i veckan som på nyårsafton, men nu ser kylan äntligen ut att avta på vissa håll. Meteorologen Madeleine Westin förklarar när sommarvärmen börjar dra in över landet.