Dags att byta jobb?

1,8 miljoner svenskar funderar på att byta jobb, men hur vet man när det är dags att ta steget? Viktoria Höglund, egenföretagare och författare och Sofia Rasmussen, omvärldsanalytiker och författare har skrivit en bok om just detta.

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

Björn Eriksson: ”Folkhälsan drabbas när unga inte får tävla”

Tävlingsstoppet för barn och unga förlängs och det går ut över folkhälsan menar Björn Eriksson, ordförande i riksidrottsförbundet. ”Man lämnar sin idrott och kommer inte tillbaka. Syftet är ädelt, men metoden är försämrad folkhälsa och det är inte så jättekul”, säger han.

M och L: ”Kalla in pensionerade lärare”

Kalla in lärarstudenter och pensionerade lärare till skolan. Det en av punkterna i ett gemensamt förslag från Moderaterna och Liberalerna för att ungdomar som missat kunskap i skolan ska få en ny chans. Två saker ska locka tillbaka lärarna till skolan säger Ulf Kristersson partiledare för Moderaterna: ”Det ena är pengar, det andra är en enorm samhällsinsats man kan göra som nyligen pensionerad lärare”. Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni trycker på att åtgärderna behöver struktureras upp på ett bättre vis än nu.

M och L i gemensamt utspel om unga : ”Elever måste få komplettera det de missat”

Liberalerna och Moderaterna har lagt fram ett gemensamt förslag var syfte är att stötta de barn och ungdomar som har missat kunskap i skolan och har mått dåligt psykiskt under pandemin. ”Alldeles för många unga far illa. De kommer efter i skolan och är oroliga för att de inte har lärt sig mycket nog”, säger Ulf Kristersson partiledare för Moderaterna. Det som nu saknas är enligt L och M en sammanhållning av de åtgärder som görs. ”Staten behöver ta ett helhetsgrepp och lägga fram en strategi som visar på hur vi jobbar och följer upp”, säger Nyamko Sabuni, partiledare Liberalerna. En konkret åtgärd är att kalla in pensionerade lärare för att stötta upp i skolorna det kommande läsåret.