Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

Stycka lamm - en svettig utmaning

2016-11-14 • 59 sek

Finalisterna Edin och Pelle hugger in i en av de första utmaningarna - att stycka ett helt lamm. Ingen lätt uppgift visar det sig. Kockarnaks kamp avsnitt 8.

Jan Boris-Möller om kollegornas mobbning: ”Många fiender”

2 min 5 sek

Kocken Jan Boris-Möller förknippar nog många med tv-programmet ”Här är ditt kylskåp” från 1992 där han besökte kända svenskar för att laga mat av vad de än hade i sitt kylskåp.
Han fortsatte sedan att vara verksam kock och har bildat sig ett namn i matlagningsbranschen.
I programmet Kockarnas kamp berättar han att hans avsaknad av formell kockutbildning i kombination med framgången som kock har retat upp vissa i branschen.
Jan Boris-Möller har alltid varit intresserad av varför vissa råvaror betedde sig på ett visst vis och varför andra betedde sig på andra sätt. Och den kemi-matematiska ansatsen har legat till grund för hans matlagning.
Men kockens sätt att ta sig an mat uppskattades inte av branschkollegorna. "Det skapade mig många fiender."

Kockens udda pastametod

1 min 2 sek

Börjar rulla degen i stället för att skära den platt • ”Kanske enda i världen”