Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare.

Sponsorer

Fyrklövern
Göteborgs utvalda
Eriksberg
Scan

SPOILER: Här koras vinnaren i Kockarnas kamp

2016-11-14 • 1 min 48 sek

Edin och Pelle ställs för stora utmaningar i finalen av Kockarnas kamp. Vem ska ta hem segern? Kockarnas kamp avsnitt 8.

Sushikockens haveri i fisktävlingen: ”Helvete”

56 sek

I en av deltävlingarna i Kockarnas kamp ska deltagarna filea fisk. Det ligger allt från torsk till piggvar på borden och det gäller att veta vilken teknik som passar vilken fisk.
En utmaning som borde passa tävlingens sushikock, Frida Ronge. Hon jobbar som kulinarisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och har inriktat sin karriär på just fisk.
Men tävlingsstressen tar överhanden och Frida Ronge begår det ena misstaget efter det andra. Hon beskriver sina filéer som "fiskfärs" och när hon till slut plingar på klockan så inser hon den största missen av alla.
– Helvete. Det värsta jag har varit med om, säger hon i programmet.

Läkarna: Bli inte gravid

53 sek

Kocken Jessie Sommarström berättar i programmet Kockarnas kamp om kampen hon gått igenom för att kunna leva det liv hon lever i dag.
När hon var nio månader opererades hennes ben efter många problem. Men då uppstod benröta i lemmen. Sedan dess har det varit ett liv kantat av operationer och förmaningar från läkare.
Hon fick höra att hon inte ska ha ett jobb där hon står upp, inte springa och inte bli gravid.
13 operationer senare har Jessie Sommarström sitt drömyrke, sin familj och hon kan ge sig ut på en löptur.
– Det är ingen som ska berätta för mig att jag inte klarar av någonting. För nu står jag här. Jag jobbar som kock. Och mitt ben håller fortfarande, säger Jessie Sommarström.

”Jag kräktes blod”

1 min 22 sek

Under Årets kock 2020 hade kocken Jessie Sommarström lyckats ta sig till den tuffa finalen. Men det hade ett pris. Mitt under tävlingen känner Jessie Sommarström att hon måste gå och sätta sig.
Och lyckas inte resa sig igen.
Det visar sig att kocken pressat sig så hårt för att ta sig till finalen att hon till slut klappade ihop. Hon hade tränat stenhårt varje dag och prioriterade till och med bort att äta själv. Det kombinerat med en enorm prestationsångest och en föräldraledighet som krävde allt från henne gjorde att hon fick avbryta tävlingen.
– Det är det värsta jag gjort. Jag mådde sjukt dåligt efteråt. Det var skamligt och jag kände mig som en dålig förlorare. Jag mådde också fysiskt dåligt och kräktes blod, säger hon i programmet Kockarnas kamp.

Mammans tuffa kamp för att få adoptera

1 min 43 sek

I matprogrammet Kockarnas kamp berättar Urban Deli-kocken Jessie Sommarström om sin stora förebild: Sin mamma.
Mamman ville adoptera men fick höra att hon inte uppfyllde kraven.
Då begärde den ensamstående 30-åringen att få nedskrivet exakt vad hon skulle behöva göra inom till exempel arbete och inkomst och bad att få återkomma.
10 år senare återvände mamman med pappret och alla kraven uppfyllda. Och fick adoptera Jessie och hennes bror.
– Att få ett tryggt hem, en förälder med bra värderingar. Det finns inget som är viktigare, säger Jessie Sommarström i programmet.
Mamman gick bort när Jessie Sommarström var 21 år gammal och lämnade efter sig fina värderingar för kocken att ta efter.

Så får du grillsmak på maten – utan att grilla

36 sek

Kocken Jessie Sommarström står för middagen i Kockarnas kamp. Hon var finalist i Årets kock 2020 och arbetar nu för Urban Deli-koncernen. För att genomföra kvällens meny som alla deltagarna i programmet ska få avnjuta senare har hon kockarna Frida Ronge och Tea Malmgård till sin hjälp. Och det ska bli mat med grillsmak – utan att någon råvara har legat på grillen.
Jessie Sommarström visar hur hon gör en grillad olja.
– Då kan man få grillsmaken utan att egentligen tillaga själva råvaran, säger hon.
– Shit, vad smart, säger Frida Ronge.