Början på sidans innehåll

Miljöprofessorn: "Vi måste radikalt minska på köttet"

2017-06-12 • 6 min 3 sek

"Maten kommer avgöra framtiden för mänskligheten på jorden, det finns starka vetenskapliga belägg för detta" förklarar professor Johan Rockström som berättar hur vi kan äta för att rädda miljön. För några år sedan pratade man om odlat kött, konstgjort, hur ser den idén ut idag?
Stort matprojekt för framtiden talar om för oss hur vi ska ändra våra matvanor för att leva hållbart. "Vi måste sätta tryck på livsmedelindustrin" säger miljöprofessorn i Nyhetsmorgon. Konferensen EAT Stockholm Food Forum 2017 startar 12 juni.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Jonas Karlsson gör succé i Rain Man - berättar om tvivlet kring att stå på scen

11 min

Skådespelaren Jonas Karlsson är just nu aktuell många gånger om - bland annat med Rain Man på Oscarsteatern och novellsamlingen Nya människor i fel ordning. Han berättar om hur det är att filma på dagarna och stå på teaterscenen på kvällarna – och om hur han då och då funderar på om det verkligen är det som han ska göra.