Början på sidans innehåll

Då kan Trump stämmas - anklagas för att bryta mot presidenteden

2017-06-12 • 3 min 40 sek

Erik Arnér om de senaste nyheterna i konflikten mellan Donald Trump och den före detta FBI-chefen James Comey: "Det är en växande sörja". Trump och Comey anklagar varandra för att ljuga. En del menar att Comey baktalas, medan Trump själv menar att Comey brutit mot lagen. En nyhet i sammanhanget är att två justitieministrar på delstatsnivå i Washington DC och Maryland, idag planerar att stämma Donald Trump för att ha brutit mot presidenteden sedan han klev in i vita huset, skriver Washington Post.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.