Början på sidans innehåll

Storbranden i London: "En mardröm"

2017-06-14 • 2 min 33 sek

Nyhetsmorgon fortsätter rapportera om storbranden som rasar i västra London. Brandexperten Bo Andersson kommenterar de senaste uppgifterna: "Den stora risken är att byggnaden rasar". Vi har också med oss Johan Macéus från Nyheterna som kan rapportera om vittnen som sett folk slänga ner madrasser för att sedan brinnande hoppa ner från fönstren. Enligt uppgifter ska 30 personer ha förts till 5 olika sjukhus. Det är oklart hur pass skadade dessa personer är, men 200 familjer bor i det 27 våningar höga huset.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.