Början på sidans innehåll

Hennes bröstoperation blev en mardröm - 4000 drabbade i Sverige

2017-06-14 • 6 min 11 sek

Vidya Erntsson opererade sina bröst 2009 och fick tidigt problem med stickningar och domningar i armarna och muskelpåverkan på bröstmusklerna. "Jag har fortfarande fysiska problem idag". De bröstimplantaten som användes är förbjudna idag och orsakade så stora problem att hon blev tvungen att operera bort dem. Så många som 4 000 är drabbade i Sverige och 100 000-tals i världen. Birgit Stark som jobbar som plastikkirurg och överläkare menar att staten behöver göra vissa regleringar i den här branschen.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.