Början på sidans innehåll

Han har cyklat ALLA vätternrundor: "Mitt bästa råd till nybörjare"

2017-06-15 • 7 min 21 sek

Den svenska klassikersäsongen står för dörren. Den inleds med fördel med att man cyklar Vätternrundan i helgen - på nätta 30 mil. Sen följer Vansbrosimmet, Lidingöloppet i Vasaloppet av bara farten. Och idag gästas vi av en nybörjare och av en riktigt super-veteran, då det handlar om Vätternrundan som var med redan 1966 när loppet kördes för första gången! Lars Åke Åkerman har kört 51 Vätternrundor! Här ger han sina bästa tips till rookien i sammanhanget: skidlegendaren Johan Olsson.

Åtta av tio föräldrar swishar sin 13-åring: ”Större utmaning idag”

6 min 15 sek

Idag är det veckopengens dag och nya siffror visar att veckopengen generellt inte räknats upp i samma takt som föräldrarnas löner de senaste 10 åren och därför borde höjas. Privatekonomen Arturo Arques förklarar varför den nya så kallade ”swishkulturen” är den stora boven i sammanhanget.

Vintersäkra bilen – här är varningstecknen på däcken

5 min 30 sek

Vintern närmar sig med stormsteg och har redan, i vissa delar av landet. börjat visa sitt rätta ansikte med regn, rusk och lite snö. Att vara ute på vägarna när den nya säsongen tar över helt och hållet kräver förstås lite förberedelser. TV4:s Marcus Noterius får sig en lektion på en bilverkstad i Östersund.