Början på sidans innehåll

Macron stryka: "Har krossat och splittrat sin opposition"

2017-06-16 • 6 min 58 sek

Det lär bli storslam för Frankrikes president Macrons parti, Republiken på väg, i Parlamentsvalet på söndag. Ett sista slag om dom 577 parlamentsplatserna och det verkar gå Emmanuel Marcrons väg igen. Hör vår direktrapport med Sara Bertilsson direkt från Paris. Och så är Martin Ådahl, Frankrikekännare och chefekonom på Centerpartiet, här för att prata om vad Macron enorma framgångar betyder och om det skulle var möjligt att samma sak skulle kunna hända i Sverige.
Han kallar det för en ”En jordbävning i politiken”.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.