Början på sidans innehåll

"House of cards bara en lightversion av politiska spelet i Finland"

2017-06-16 • 3 min 22 sek

Det är politiskt kaos i Finland. Ett av de tre regerande partierna, högerpopulistiska Sannfinländarna, har råkat ut för en kupp då 20 riksdagsledamöter och samtliga ministrar från partiet har brutit sig ur och skapat ett annat parti. Nu vill de fortsätta regera och peta bort sannfinländarna från makten utan omval. Nu finns misstankar om att kuppen ska ha varit uttänkt i förväg. Göran Djupsund som är professor i statsvetenskap vid Åbo Akademi är med oss på telefon för att förklara det här för politiska spelet som han jämför med den intrigrika amerikanska serien House of Cards.

Därför ska du inte överdosera D-vitamin

5 min 2 sek

Vi svenskar äter D-vitamin i stora mängder – försäljningssiffrorna skjuter i höjden och läkarnas förskrivning har ökat enormt de senaste åren. Men vad gör D-vitamintillskott för skillnad, vem ska äta det och kan man överdosera? Åsa Brugård Konde, nutritionist Livsmedelsverket, reder ut.

Carina och Erik Berg blir med superlag – ”En ynnest att få träna dem”

7 min 16 sek

I morgon har "Bergs superlag" premiär på Discovery+ och kanal 5, där Erik Berg har tagit sina fotbollskunskaper och erfarenheter till en ny nivå. Han har nämligen blivit tränare för Djurgårdens lag Panthers och har tillsammans med sin fru Carina Berg målet att ta laget till SM och vinna. I studion har vi Carina Berg och Karin Ahlinder Magnusson, som spelar i laget, och med på länk finns Erik Berg.

Så sminkar du dig läskig till halloween

16 min

Högtiden halloween, som importerats från USA, infaller egentligen 31 oktober, alltså på söndag. Men här i Sverige är det lite mer flytande – man kan nog förvänta sig att en hel del barn och unga kommer att knacka på för "bus eller godis" framåt helgen. Nu ska vi få tips på rysliga halloweensminkningar för både vuxna och barn från Shaul Moalem, lärare Make Up Institute Stockholm. Modeller är Lital Moalem och Julia Stenman.