Början på sidans innehåll

Här överraskar Annie Lennox en klart berörd Sting under Polar

2017-06-16 • 4 min 49 sek

Igår hölls Polarprisgalan i Stockholm. Jan gradvall och Jennys strömsted sammanfattar höjdpunkterna. Det var saxofonisten Wayne Shorter och rockstjärnan Sting som var i Stockholm för att ta emot Polarpriset av kung Carl XVI Gustaf. Pristagarna hyllades med framträdanden av bland andra José Feliciano, som skrivit en låt till Sting, och trion Jennie Abrahamson, Ane Brun och Linnea Olsson och så kom världsstjärnan Annie Lennos som en total överraskning till Sting. Hör hennes hyllning av artisten. Jenny Strömstedt och Jan Gradvall vittnar om att det inte var ett torrt öga i publiken!!

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.