Början på sidans innehåll

Hon vill bryta tystnaden kring abort: "Kände mig som en oansvarig kvinna"

2017-06-18 • 11 min

Journalisten Johanna Bladh gjorde en dokumentär om aborter efter att själv ha gått igenom en abort. Varje dag gör ca 100 kvinnor i Sverige abort och Johanna vill vara med och ta bort tabun och skam kring detta. När hon pratar om sina egna erfarenheter tar hon förutom skam upp ensamhet och att ha känslan av att vara oansvarig. Nu vill hon undvika att andra kvinnor ska behöva känna samma negativa känslor, och vill genom dokumentären få folk att förstå att de aldrig är ensamma i vad de går igenom och att det inte är fel att vara ledsen. Barnmorskan Kicki Svarén pratar om hur kvinnor som gör abort ska stöttas på bästa sätt.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Jonas Karlsson gör succé i Rain Man - berättar om tvivlet kring att stå på scen

11 min

Skådespelaren Jonas Karlsson är just nu aktuell många gånger om - bland annat med Rain Man på Oscarsteatern och novellsamlingen Nya människor i fel ordning. Han berättar om hur det är att filma på dagarna och stå på teaterscenen på kvällarna – och om hur han då och då funderar på om det verkligen är det som han ska göra.

Agnes Wold om vaccinkritiken: ”Kan inte veta allt”

11 min

Under pandemin har Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, varit en av de mest tongivande experterna. Förra sommaren skrev Wold på Twitter att man absolut inte ska ge sina barn vaccin mot covid-19 - och hon har även sagt att hon är 100 procent säker på att Folkhälsomyndigheten inte kommer att vaccinera barn. Nu svarar Wold sina kritiker som menar att hon har agerat expert inom områden där hon saknar expertkunskap.