Början på sidans innehåll

1 vecka kvar - här lämnar du in gamla mynt och sedlar

2017-06-22 • 3 min 40 sek

Drygt en vecka kvar tills gamla mynten blir ogiltiga. Fortfarande är 9 miljarder kr på vift. Nu är det hög tid att göra dig av med gamla sedlar och mynt, eller sätta in dem på banken. Bli inte sittande med mynten och sedlarna sista dan när ingen vill ta emot dina gamla pengar. Leif Jacobsson, projektledare riksbanken, förklarar hur du går till väga för att inte förlora en enda slant!

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.