Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:26

Pirater har tagit sig ombord på danskt fartyg

Pirater lyckades ta sig ombord på ett danskt fartyg med 16 personer i besättningen i Guineabukten under tisdagen, rapporterar AFP.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer
Senaste dygnet

Flytande vindkraft blir verklighet utanför Skottland

Världens första flytande vindkraftpark håller på att byggas utanför Skottlands (nordöstra) kust. Bakom den unika satsningen står ett norskt oljeföretaget. Det svenska forskningsinstitutet Rise har följt projektet med stort intresse och menar att detta öppnar för att fler svenska företag satsar på havsbaserad vindkraft.