Början på sidans innehåll

Fyra länsförbund kräver M-ledarens avgång

2017-08-23 • 6 min 55 sek

Fyra moderata länsförbund kräver nu att moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra avgår.

Stockholms länsförbund och Dalarnas länsförbund har tidigare sagt att de vill att Kindberg Batra avgår. Under onsdagskvällen meddelade också Uppsalas länsförbund och Västerbottens länsförbund att de kräver partiledarens avgång. I maj krävde ordförande för Moderaterna i Östergötland Kinberg Batras avgång. En majoritet i både moderata kommunalråd i Stockholmsområdet och i förbundsstyrelsen i Stockholms län saknar förtroende för moderatledaren. Moderata ungdomsförbundet, Muf, kräver också Kinberg Batras avgång. Kinberg Batra har inte velat kommentera att det nu är fyra förbund som kräver hennes avgång men har tidigare sagt att hon inte tänker avgå och att hon hoppas att debatten inom partiet framöver ska handla om politik och inte personfrågor.
I slutet av maj vädrades det interna missnöjet med partiledaren bland vissa ledande M-politiker för första gången öppet.
Sedan beskedet i januari, om att man öppnar för samtal med Sverigedemokraterna i riksdagen, hade partiet rasat rejält i opinionen.
Kinberg Batra kritiserades då för att vara otydlig. Hon konstaterade att hon och partiet befann sig i en förtroendekris och lovade bättring.