Början på sidans innehåll

Så lär du ditt barn umgås klokt på nätet

2017-08-26 • 7 min 48 sek

Kriminolog Maria Dufva har skrivit en bok i ämnet - här ger hon sina bästa tips.

Snabbtest kan missa infektion ”sex av tio fångas upp”

7 min 53 sek

Den nya coronavarianten omikron skapar oro i världen. Lars Engstrand är professor i smittskydd och överläkare och förklarar varför omikron skulle kunna vara varianten vi har väntat på, även om det är för tidigt att säga vad den kommer att innebära. Till dess är det viktigt att vaccinera sig och följa restriktionerna. Samtidigt menar han att det finns ett problem med snabbtesten som kan visa fel svar om du inte har så mycket infektion i kroppen.

Marcus om nedlagda förundersökningen: ”Media har misslyckats kapitalt”

6 min 56 sek

Igår blev förundersökningen mot infrastrukturminister Tomas Eneroth nedlagd. Han var anklagad för att ha tafsat på en kvinnlig partikollega under Socialdemokraternas kongress i oktober. Eneroth själv har sagt att det var ett misstag och att han har bett kvinnan om ursäkt. Åklagaren menar att beröringen inte hade tillräcklig sexuell prägel för att vara straffbar. Nyhetsmorgons politiska expert, Marcus Oscarsson, menar att media har misslyckats i bevakningen av ärendet. Dessutom går han igenom de senaste turerna kring slutförvaret av kärnavfall.

Nya upptäckten i Astrid Lindgrens manus ”Oj”

5 min 21 sek

Astrid Lindgrens orginalmanus har i decennier ansetts vara oläsbara - men nu har hennes ”krumelunser” börjat avkodas. Karolina Andersdotter är en av dem som tyder Lindgrens stenografi och meddelar att de har gjort nya upptäckter i hennes böcker.