Så bygger man en partiledare

Thomas Bodströms tips: här är de fyra viktigaste ingredienserna när ett parti ska hitta en ny ledare.

Olof Lundh och Lasse Granqvist oense om Sveriges chanser i Sevilla

Det kommer att bli varmt för svenska landslaget i morgon kan Olof Lundh konstatera som är på plats i Sevilla för att rapportera om matchen. Sverige är inte helt chanslösa menar Lundh medan Granqvist är skeptisk till Lundhs optimism. Dock är de överens om att inledningsmatchen är viktig att inte förlora.

Christian Eriksen i stabilt tillstånd: ”Otäckt att se familjens oro”

Danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på Rigshospitalet efter kollapsen i EM. Här berättar TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza om situationen på plats när det utfördes HLR på planen och stämningen på den Danska nationalarenan Parken. Nytt besked kring Eriksens tillstånd väntas meddelas via en presskonferens klockan 10:00, berättar Reza.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

Kardashians sätter punkt: ”Riktigt i graven går de inte”

"Keeping up with the Kardashians" i graven. Efter 20 säsonger och 14 år, men inte helt. Det visar sig att de redan har planer på ny tv produktion, berättar Malin Collin och ger en bild hur familjen fortsätter fascinera och hur de påverkat hela mediaflödet trots att de är kända för ingenting. De är varken skådespelare eller musiker. Kardshians grep tillfället när det fanns och har tjänat enorma pengar.

Så gör du HLR – ”Ända felet du kan göra är att inte göra något alls”

Akutsjuksköterskan Camilla Thurell satt hemma och tittade på fotbollsmatchen mellan Danmark och Finland. Att Eriksen vaknade på planen är tack vare att det fanns så fantastisk beredskap. Det är otroligt viktigt att kunna HLR. Det finns endast ett enda fel du kan göra och det är att inte försöka starta hjärtat.
Här får du en tydlig genomgång hur det går till.

Så påverkar Brexit brittiska musiker

Bekymrade artister har oroats över Brexits inverkan på brittiskt musikliv. Men här ser också vår nöjesjournalist Malin Collin en öppning för lilleputtländer att ta ett steg framåt och kanske bli framtidens Woodstock. Vem vet? Bra idé är det åtminstone av Collin.

20 år sedan Göteborgskravallerna: ”finns fortfarande ett behov att prata om det nationella traumat”

Per Englund berättar om hur Göteborgskravallerna, som inträffade under EU-toppmötet då USA:s president George W Bush var på besök påverkat honom. Politikernas möte kom att helt överskuggas av de kravaller som blev med stenkastning, bränder, skadade demonstranter och poliser, flera hundra gripanden och skarpa skott från polisen. Det är viktigt att visa den historiska skildringen hur 50 000 människor gick ut och protesterade, säger Englund. Nu är det 20 år sedan och Per Englund är aktuell med fotoboken "Slaget om Göteborg".

Så har Peranders klarat livet i karantän: ”Till midsommar blir det kramar”

Peranders Sandström från Visby, om ensamheten och isoleringen detta år.
–Jag har lidit av socialdepression säger, Peranders till vår reporter Carolin Björnerhag. Tack vare hans dragspel och rutiner som morgongympa, promenader och Facetime har han klarat det bra och är nu fullvaccinerad och redo för att träffa folk och få kramas igen. Och glädjen över detta går inte att ta miste på. Här bjuder han både på skratt och musik. Härligt!

DNA-släktforskaren: ”Man kommer kunna hitta vem som helst”

Morgonen den 19 oktober 2004 på väg till skolan och till jobbet knivmördas 8-åriga Mohamad Ammouri och 56- Anna-Lena Svensson brutalt av en främmande man. Dubbelmordet förblir en gåta i 16 år till för ett år sen när DNA-släktforskaren Peter Sjölund frågade polisen om de behövde hans hjälp för att lösa fallet. DN-journalisten Anna Bodin ville dokumentera förloppet och resultatet blev en bok som heter Genombrottet.

Benjamin: ”Måste få prata om det”

Igår presenterades årets 58 sommarpratare. I år inleds det av Benjamin Ingrosso på midsommardagen som är med på länk och berättar om äran att få hålla det samt vad han kommer att prata om.

Drakjohan: "lite vind är det enda som behövs"

Det är dags att rikta blicken mot Gotland och närmare bestämt en strand vid Kovik/Klintehamn. Där har de gynnsamma vindarna fått Johan Hallin att få upp sitt stora intresse för att flyga drake. Carolin har besökt Johan eller "DrakJohan" som de flesta kallar honom.

Danmark öppnar upp: ”Coronapass för att gå på krogen”

Danmark fick beskedet igår att barerna får vara öppna till midnatt. Vilket betyder att fotbollsfansen kommer kunna se EM- matcherna på restauranger om man har ett coronapass det vill säga. Vår reporter Maria Strångert befinner sig i Köpenhamn.

Nya mutationen: "Sämre skydd med en vaccindos"

Epidemiolog Karin Modig, Karolinska Institutet berättar om delta-mutationen ”den indiska varianten” som fått fäste i Blekinge och Värmland. Vilket var Anders Tegnells huvudbudskap på gårdagens presskonferens med folkhälsomyndigheten.