Början på sidans innehåll

Ännu en prisbelönad svensk storfilm: "Som att vinna La Liga!"

2017-08-29 • 9 min 4 sek

Fares Fares spelar huvudrollen i Tarik Salehs thriller The Nile Hilton Incident, som redan firat stora framgångar internationellt. Vid världspremiären på den prestigefyllda Sundancefestivalen i USA i januari i år vann filmen priset för Bästa film i den internationella tävlan, och mottog strålande recensioner i internationell branschpress. Filmen erhöll även utmärkelsen Bästa film vid filmfestivalen i franska Beaune under våren. I studion har vi regissören som strålar av lycka på grund av framgångarna!

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.