Början på sidans innehåll

Frida: Jag hölls fången som sexslav i London

2017-09-03 • 8 min 10 sek

Mitt på gatan i London stoppades Frida Farrell av en fotograf - nu har hon gjort film om sin skräckupplevelse. Han sa att hon var perfekt till ett kommande projekt. Så fort hon kom innanför fotografens dörr slogs den igen och låstes. Tiden som följde blev Frida knivhotad, drogad och våldtagen. Av flera olika män.

Snabbtest kan missa infektion ”sex av tio fångas upp”

7 min 53 sek

Den nya coronavarianten omikron skapar oro i världen. Lars Engstrand är professor i smittskydd och överläkare och förklarar varför omikron skulle kunna vara varianten vi har väntat på, även om det är för tidigt att säga vad den kommer att innebära. Till dess är det viktigt att vaccinera sig och följa restriktionerna. Samtidigt menar han att det finns ett problem med snabbtesten som kan visa fel svar om du inte har så mycket infektion i kroppen.

Marcus om nedlagda förundersökningen: ”Media har misslyckats kapitalt”

6 min 56 sek

Igår blev förundersökningen mot infrastrukturminister Tomas Eneroth nedlagd. Han var anklagad för att ha tafsat på en kvinnlig partikollega under Socialdemokraternas kongress i oktober. Eneroth själv har sagt att det var ett misstag och att han har bett kvinnan om ursäkt. Åklagaren menar att beröringen inte hade tillräcklig sexuell prägel för att vara straffbar. Nyhetsmorgons politiska expert, Marcus Oscarsson, menar att media har misslyckats i bevakningen av ärendet. Dessutom går han igenom de senaste turerna kring slutförvaret av kärnavfall.

Nya upptäckten i Astrid Lindgrens manus ”Oj”

5 min 21 sek

Astrid Lindgrens orginalmanus har i decennier ansetts vara oläsbara - men nu har hennes ”krumelunser” börjat avkodas. Karolina Andersdotter är en av dem som tyder Lindgrens stenografi och meddelar att de har gjort nya upptäckter i hennes böcker.