Början på sidans innehåll

"Om myndigheterna gjort sitt jobb hade Lotta Rudholm förmodligen levat i dag"

2017-09-06 • 6 min 11 sek

Lotta Rudholm slogs ihjäl av sin sambo i juni 2016. Mannen dömdes till 18 års fängelse i hovrätten. Utredningen kantades av misstag från myndigheterna - både polisen, åklagaren och sjukvården - och nu har det bildats en grupp, Lex Lotta-gruppen, som vill få till en lagändring som kan stoppa att något liknande händer igen. Man har även lämnat in ett skadeståndskrav till justitiekanslern och kommer gå vidare till Europadomstolen.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.