Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

”Flickor diskrimineras redan i mammas mage”

2017-11-12 • 5 min 38 sek

Flickors situation och utsatthet är en pågående kris världen över - men som ofta glöms bort. De drabbas först och värst vid konflikt, krig och fattigdom. Det handlar om allt från att de mördas till att de tvingas in i barnäktenskap.
Idag är det fortfarande 130 miljoner flickor som inte får gå i skolan.
Under hastaggen #30milliongirls lyfter nu flera internationella medier och svenska tidningen svd frågan om flickors rättigheter och konsekvenserna av världens svek mot dem. Människorättsjuristen Parul Sharma om den bortglömda katastrofen.

Här kan elever få gratis körkortslektioner: ”Stor möjlighet”

4 min 27 sek

Ofta går det åt många tusenlappar till att ta körkort, något som kan göra det svårt för de som inte har råd. Men på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn kommer eleverna från och med i höst kunna ansöka om ett stipendium för att få gratis körkortsundervisning. Något som eleverna Linnéa Sandstedt, Hanna Martin och Alfred Tyrberg tycker är bra.

80 år sedan 800 norska judar deporterades: – "Antisemitismen finns alltid under ytan"

10 min 29 sek

– "Få svenskar känner till att det fanns koncentrationsläger utanför Oslo". I dag samlas människor världen över för att minnas förintelsen. För att sprida kunskap om den norska förintelsehistorien anordnar Anna Florén, programchef på Voksenåsen, skolresor till Norge. Hör även Micael Bindefeld berätta om sin mormors två syskon som fördes med båt till Auschwitz, något han nyligen fick reda på. "Över en enda natt tillfångatogs 1/3 av Norges judar".