Början på sidans innehåll

#intedinhora: "Ofta handlar det om väldigt grova övergrepp med stora inslag av våld"

2017-11-29 • 5 min 2 sek

Gabriella saknade berättelser och röster från de prostituerade i #metoo rörelsen. Därför startade hon uppropet #intedinhora. Många som hamnar i prostitution är väldigt unga och de övergrepp de råkar ut för är ofta väldigt våldsamma. Makthavarna kommer inte att kunna att blunda för våra berättelser. Nu är tiden inne att ställa krav, säger Gabriella.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.