Början på sidans innehåll

Nyhetsankaret erkänner ett beslut han inte rekommenderar någon

2017-12-21 • 2 min 23 sek

Hurra, nu vänder det! Nyhetsmorgons programledare samlas kring runda bordet och här avslöjas ett och annat. Bland annat att nyhetsankaret Henrik Alsterdal inte stod ut med mörkret han tog ett 80-talsbeslut som han inte rekommenderar någon och Jenny föreslår att årets kortaste dag borde firas precis som midsommar.

Marcus om vinnarna och förlorarna i kyrkovalet

6 min 13 sek

Igår var det val till Svenska kyrkan. Till skillnad från riksdagsvalet tar det upp till fyra veckor att få ett slutgiltigt valresultat, men hur ser de preliminära valresultatet ut och hur många av kyrkans 5 miljoner medlemmar röstade egentligen? Marcus Oscarsson reder ut.

”Betalade en miljon för en chicken nugget”

3 min 36 sek

Det finns ingen hejd på hur mycket folk älskar chicken nuggets. Sara Kinberg, programledare och nöjesjournalist berättar om varför en viss variant har sålts för rekordpris, och om låten som hyllas samma produkt.

Prisas för serie om övergrepp: ”Hon berör mig otroligt mycket”

5 min 33 sek

Natten till måndagen hölls TV-världens motsvarighet till Oscarsgalan: Emmygalan. De stora vinnarna var gänget bakom The Crown, och ett välförtjänt pris gick till Michaela Coel, skådespelare och manusförfattare till 'I May Destroy You, berättar Wanda Bendjelloul, filmrecensent.

Därför irriteras Kina av nya militärpakten

10 min 44 sek

TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd går igenom veckans stora utrikesnyheter. Valet till Duman i Ryssland, valet i Tyskland och den nya kontroversiella försvarspakten mellan USA, Storbrittanien och Australien.

Veckans svep: ”Svullen testikel” engagerar världspolitikerna

11 min

Malin Collin och Thomas Ritter går igenom veckan stora nyheter. Bland annat har artisten Nicki Minaj påstått att coronavaccinet kan få mäns testiklar att svullna upp, vilket har engagerat världspolitiken.
Dessutom har förundersökning inletts mot riksdagsledamoten Hanif Bali (M). Nu tar han time out från politiken. Thomas går även igenom vad som gäller inför restriktionslättnaderna framöver. Och så har Britney Spears förlovat sig men samtidigt försvunnit från instagram.

Alexander Pelli bakar höstens vackraste bullar

12 min

Det är fullt fokus på bullarna den här söndagen. Alexander Pelli utlovar höstens godaste och vackraste bullar. En red velvetbulle med plommon och två sorters äppelbullar. En med kardemumma och en med kanel. Recpeten finns på köket.se

GW om åtalade bombmannen: ”Ett försvar värt att pröva”

4 min

I veckan väckted åtal mot en man i Södertörns tingsrätt. Han åtalas bland annat för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han har dessutom haft dödslistor hemma med namn på offentliga personer. Leif GW Persson menar att det är ett ovanligt åtal och att det troligtvis kommer leda till fällande dom.

Få dök upp på Trumpvänlig protest: ”Säkerhetspådraget var stort”

2 min 45 sek

Polisen hade på förhand varnat för våldsamheter inför den demonstration som skulle ske i Washington DC. Men få dök upp till den planerade protesten. Syftet med demonstrationen var att visa sitt missnöje mot de som åtalats efter stormningen av Kapitolium tidigare i år. Stefan Borg rapporterar direkt från USA.

Oväntade bokfavoriten på fängelset: ”Gjorde mig lite förvånad”

3 min 46 sek

Dagens juridik har undersökt vilka böcker som är populärast bland de tungt kriminella på anstalterna Kumla och Hall. Listorna toppas inte så oväntat av böcker om kriminalitet.
- Man vill läsa om sig själv, säger Leif GW Persson.
Men en bokfavorit förvånande även krimprofessorn. Se vilken det är i klippet ovan.