Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:01

Andersson efter storbråket: Extremt dåligt av mig

Svenska fotbollförbundet kallade till pressträff på tisdagseftermiddagen efter förbundskaptenen Janne Anderssons uppmärksammade bråk med Bojan Djordjic under måndagskvällen.

– Det var ett efterspel som inte var bra. Jag har försökt söka Bojan, säger Andersson under pressträffen.

Det var när Viaplays expert ifrågasatte mittfältaren Jesper Karlssons brist på speltid som Janne Andersson miste kontrollen på måndagskvällen.

– Jag kommer till studion och är glad. Vi bytte in Jesper Karlsson som gör ett mål och är så glad för hans skull, han gör ett fint frisparksmål. Sen får jag den typen av frågor. Då överreagerar jag på ett sätt jag inte ska göra. Extremt dåligt av mig, fortsätter Andersson.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 12:26

467 utdömda fängelseår under fjolåret

I fjol utdömdes 467 fängelseår i ärenden som kopplas till organiserad brottslighet. Ett nytt rekord, skriver polisen i ett pressmeddelande.

”Det högsta sedan satsningen inleddes", står det i meddelandet.

Det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten inleddes 2009. Totalt ingår tolv myndigheter i det myndighetsgemensamma arbetet, däribland Polismyndigheten, Kronofogden, Åklagarmyndigheten, Försäkringskassan och Tullverket.

Grova narkotikabrott och grova våldsbrott, många kopplade till dödligt våld, stod för de längsta utdömda fängelsetiderna, följt av grovt bokföringsbrott. 

Läs mer

Idag 11:55

Kraftigt jordskalv i Japan

Ett jordskalv med magnituden 6,1 inträffade utanför Aomori i norra Japan på tisdagen, uppger en nationell väderbyrå, men ingen tsunamivarning utfärdades, rapporterar AFP.

Skalvet var på ett djup av 20 kilometer, uppger Japan Meterological Agency. Stora japanska medier hade inga omedelbara rapporter om skador eller personskador.

Läs mer
Senaste dygnet

Svårt att leva öppet judiskt i Sverige

Jenny och hennes tre barn, Theo 13 år, Sasha, 10 år och Noa, 5 år är judar. När de bodde i Schweiz kunde de visa sin tro öppet. Men när de flyttade tillbaka till Sverige blev läget ett annat. De vågar inte leva lika öppet som tidigare. Veckans tema: "Jag är jude"