Marcus Oscarssons farväl får Peter Jihde att gråta - innan klockan 9.00

Redan innan klockan 7.30 var Peter Jihdes löfte om att inte gråta innan kl.09.00 - brutet.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minutrarana hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, Säger Lundh.

Kardashians sätter punkt: ”Riktigt i graven går de inte”

"Keeping up with the Kardashians" i graven. Efter 20 säsonger och 14 år, men inte helt. Det visar sig att de redan har planer på ny tv produktion, berättar Malin Collin och ger en bild hur familjen fortsätter fascinera och hur de påverkat hela mediaflödet trots att de är kända för ingenting. De är varken skådespelare eller musiker. Kardshians grep tillfället när det fanns och har tjänat enorma pengar.

”Det finns många godbitar kvar efter Trojan Shield-avslöjandet”

Johan Macéus om veckans stora genombrott där närmast alla nyheter har handlat mycket om operation Trojan Shield som var så hemlig att den svenska regeringen informerades bara dagar före tillslaget. Det finns en hel del utmaningar kvar inte minst att hitta plats i våra överfulla fängelser efter tillslaget, säger Macéus.

Christian Eriksen i stabilt tillstånd: ”Otäckt att se familjens oro”

Danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på Rigshospitalet efter kollapsen i EM. Här berättar TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza om situationen på plats när det utfördes HLR på planen och stämningen på den Danska nationalarenan Parken. Nytt besked kring Eriksens tillstånd väntas meddelas via en presskonferens klockan 10:00, berättar Reza.

Så gör du HLR – ”Enda felet du kan göra är att inte agera alls”

Akutsjuksköterskan Camilla Thurell satt hemma och tittade på fotbollsmatchen mellan Danmark och Finland. Att Eriksen vaknade på planen är tack vare att det fanns så fantastisk beredskap. Det är otroligt viktigt att kunna HLR. Det finns endast ett enda fel du kan göra och det är att inte försöka starta hjärtat. Här får du en tydlig genomgång hur det går till.

Så påverkar Brexit brittiska musiker

Bekymrade artister har oroats över Brexits inverkan på brittiskt musikliv. Men här ser också vår nöjesjournalist Malin Collin en öppning för lilleputtländer att ta ett steg framåt och kanske bli framtidens Woodstock. Vem vet? Bra idé är det åtminstone av Collin.

20 år sedan Göteborgskravallerna: ”finns fortfarande ett behov att prata om det nationella traumat”

Per Englund berättar om hur Göteborgskravallerna, som inträffade under EU-toppmötet då USA:s president George W Bush var på besök påverkat honom. Politikernas möte kom att helt överskuggas av de kravaller som blev med stenkastning, bränder, skadade demonstranter och poliser, flera hundra gripanden och skarpa skott från polisen. Det är viktigt att visa den historiska skildringen hur 50 000 människor gick ut och protesterade, säger Englund. Nu är det 20 år sedan och Per Englund är aktuell med fotoboken "Slaget om Göteborg".

Marit Danielsson om tiden mitt i livet: ”För tidigt att ge upp men inte för sent att börja om”

Som ung är det lätt att tro att känslolivet är på plats i den åldern, men så är det inte, menar författaren Marit Danielsson. När det är check på jobb och bostad, och barnen är på väg ut finns det tid att granska både sig själv och sin partner. Och då kan frågan "Är det så här jag vill ha det?" komma upp. Marit Danielssons nya bok "När underbart inte är nog” har petat i just detta ämne och här berättar hon hur du kan göra för att se över ditt liv.

Så har Peranders klarat livet i karantän: ”Till midsommar blir det kramar”

Peranders Sandström från Visby, om ensamheten och isoleringen detta år.
–Jag har lidit av socialdepression säger, Peranders till vår reporter Carolin Björnerhag. Tack vare hans dragspel och rutiner som morgongympa, promenader och Facetime har han klarat det bra och är nu fullvaccinerad och redo för att träffa folk och få kramas igen. Och glädjen över detta går inte att ta miste på. Här bjuder han både på skratt och musik. Härligt!

DNA-släktforskaren: ”Man kommer kunna hitta vem som helst”

Morgonen den 19 oktober 2004 på väg till skolan och till jobbet knivmördas 8-åriga Mohamad Ammouri och 56- Anna-Lena Svensson brutalt av en främmande man. Dubbelmordet förblir en gåta i 16 år till för ett år sen när DNA-släktforskaren Peter Sjölund frågade polisen om de behövde hans hjälp för att lösa fallet. DN-journalisten Anna Bodin ville dokumentera förloppet och resultatet blev en bok som heter Genombrottet.

Benjamin: ”Måste få prata om det”

Igår presenterades årets 58 sommarpratare. I år inleds det av Benjamin Ingrosso på midsommardagen som är med på länk och berättar om äran att få hålla det samt vad han kommer att prata om.

Drakjohan: "lite vind är det enda som behövs"

Det är dags att rikta blicken mot Gotland och närmare bestämt en strand vid Kovik/Klintehamn. Där har de gynnsamma vindarna fått Johan Hallin att få upp sitt stora intresse för att flyga drake. Carolin har besökt Johan eller "DrakJohan" som de flesta kallar honom.

Danmark öppnar upp: ”Coronapass för att gå på krogen”

Danmark fick beskedet igår att barerna får vara öppna till midnatt. Vilket betyder att fotbollsfansen kommer kunna se EM- matcherna på restauranger om man har ett coronapass det vill säga. Vår reporter Maria Strångert befinner sig i Köpenhamn.

Så mycket kan ett virus förändras

I veckan har vi fått lära oss ännu ett nytt begrepp som har med pandemin att göra: "Deltavarianten av coronaviruset". Spridningen av just den här varianten, som upptäcktes i Indien, har ökat i Sverige. Hittills har 71 fall bekräftats. Här berättar Matti Sällberg, professor i biomedicinsk analys och vaccinforskare om hur vi ska tänka kring olika mutationer och när det blir en så kallad Variant of Concern.

Matti Sällberg: ”Kommer att bli aktuellt med tredje dos för oss alla”

Det här får vi tyvärr genomlida, ett antal doser innan vi är klara med pandemin. Vi vet ju inte hur länge immuniteten hänger kvar, det kan sjunka undan. Ju mer immunförsvaret sjunker undan, ju mer kommer det ju spridas även om man är vaccinerad. säger, Matti Sällberg professor biomedicinsk analys.