"Pjäsen får ett annat djup nu efter MeToo" – Påklädaren sätts upp på Dramaten

Nu ska det handla makt och kärlek – eller ska vi säga beroende – bakom kulisserna. Nästa vecka är det premiär för Påklädaren, Ronald Harwoods pjäs om den åldrade skådespelaren Sir John och hans påklädare Norman som utspelar sig mitt under andra världskriget, på Dramaten. Inför en föreställning av dramat Kung Lear närmar sig Sir John ett sammanbrott, utlöst av Tysklands bombningar. Han vägrar plötsligt att gå in på scenen, och den enda som kan rädda den alltmer desperata ensemblen är påklädaren. Krister Henriksson spelar påklädaren, Sven-Bertil Taube spelar Sir John och Lena Endre är inspicienten Madge (den som håller i trådarna).

Gripandet av Navalnyj "Förskräckelse att ryska ledningen gör så här"

Johanna Melén är Rysslandskorrespondent på Sveriges Radio och kom till Ryssland för första gången på nittiotalet, samtidigt som Putin utsågs till landets premiärminister. Sedan dess har han suttit vid makten i 20 år, en period som kantats av konflikter, militär upptrappning och isolering från väst. Senaste månaderna har gripandet av regimkritikern Akeksej Navalnyj fått stor uppmärksamhet. Johanna kommenterar ryska myndigheters hantering av situationen. Hennes bok "Mina ryska vänner" är en redogörelse av Putins tid vid makten och hennes egen tid i landet.

Så hanterar du ditt barns pubertet

Puberteten kan vara en prövande och jobbig period - främst för barnet eller tonåringen men även för föräldrarna. Hur hanterar man den här fasen hos sitt barn utan att vara respektlös och pinsam? Psykologen Martin Forster svarar.