Början på sidans innehåll

I dag är det St Patricks day – "Det sägs att det finns fler irländare utanför Irland än på Irland"

2018-03-17 • 3 min 2 sek

Det är inte vilken dag som helst – det är Irlands nationaldag St Patricks day! Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Saint Patrick och traditionsenligt ska man klä sig i grönt och ge sig ut och fira! Danslärare Dermot Clemenger befinner sig i Örebro tillsammans med Patrick Walker, Idol-Kevin Walkers pappa.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.