Början på sidans innehåll

Integriteten på nätet: 5 tips för att skydda dig

2018-03-22 • 6 min 23 sek

Cambridge Analytica-skandalen har åter satt fokus på vilka uppgifter om oss själva som vi egentligen lämnar ut på nätet - och till vem. Emma Blom, expert på sociala medier, berättar om hur vi kan skydda oss. Hon vet också hur vi hittar vilka uppgifter Facebook lämnar ut om oss. "De flesta som gör det blir oroliga".

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.