Jenny drabbades av ALS: "Jag möts av arrogans"

I dag är det hjärnans dag då forskning på hjärnan och dess sjukdomar och möjligheter uppmärksammas. En av sjukdomarna är förlamningssjukdomen ALS som drabbar 200 svenskar varje år. Jenny Aronsen Torp fick diagnosen i höstas och har sedan dess tvingats förhålla sig till en overklig verklighet. Här berättar Jenny och maken Jörgen Torp om bristen på kunskap om sjukdomen.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4