Början på sidans innehåll

Jenny drabbades av ALS: "Jag möts av arrogans"

2018-04-19 • 10 min 1 sek

I dag är det hjärnans dag då forskning på hjärnan och dess sjukdomar och möjligheter uppmärksammas. En av sjukdomarna är förlamningssjukdomen ALS som drabbar 200 svenskar varje år. Jenny Aronsen Torp fick diagnosen i höstas och har sedan dess tvingats förhålla sig till en overklig verklighet. Här berättar Jenny och maken Jörgen Torp om bristen på kunskap om sjukdomen.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.