Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Så ska robotar fixa vardagspusslet – och här är farorna med robotutvecklingen

2018-05-20 • 7 min 22 sek

Robotarna är redan en naturlig del av vårt liv. Vi tänker knappt på det - som robotdammsugare och självkörande bilar som kör runt på gatorna. Och det finns robotar som själva kan ringa upp t.ex. en frisör och boka en tid. Nyligen klarade en robot sätta ihop en IKEA-möbel på bara några minuter, något som man trodde låg tio år framåt i tiden. Robotarna tar allt större plats i våra liv!
Men hur kan de förbättra för oss? Hör robotforskaren Danica Kragic.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.