Extern länk
Början på sidans innehåll

Lågt valdeltagande i Venezuela – "En framgång för oppositionen"

2018-05-21 • 2 min 59 sek

Det hölls presidentval i Venezuela i går. Landet befinner sig i en avgrundsdjup ekonomisk och politisk kris där levnadsförhållandena blivit allt sämre över tid. Intresset har varit lågt för valet, som också bojkottats av delar av oppositionen. Korrespondent Ann Tiberg rapporterar från den venezolansk-colombianska gränsstaden Cucata och Stefan Borg kommenterar i studion.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.