Extern länk
Början på sidans innehåll

Många flyttar från Sorsele: ”Hoppas kunna vända negativa trenden”

2018-05-27 • 10 min 20 sek

Inför valet åker några av TV4:s profiler till olika platser i Sverige för att möta människor som bor där och höra deras berättelser och hur politiken påverkar dem i deras vardag. Rolf Porseryd har besökt Sorsele - en ort i Norrlands inland med 2 516 invånare. Sorsele styrs av Vänsterpartiet, Centern, Moderaterna och Kristdemokraterna och där finns Vindelfjällens naturreservat som är Sveriges största skyddade område. Sorsele är en av de glesbygder som har haft en hel del problem de senaste åren men som nu lyckats vända den nedåtgående trenden.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.