Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Molly Nutley om Internationella mensdagen: Finns fortfarande en skam

2018-05-28 • 6 min 53 sek

Idag precis som varje dag har 800 miljoner flickor o kvinnor i världen mens -- o för många innebär det här att de stannar hemma från skolan eller jobbet.
Orsaken är att de saknar tillgång till mensskydd o toaletter
Och dessutom är mens något skambelagt, även här i Sverige. Med Internationella Mensdagen vill Plan Sverige rikta ljuset på detta. Mariann Eriksson, generalsekreterare för Plan Sverige, och skådespelerskan Molly Nutley, som är ambassadör för er på Plan Sverige berättar om initiativet.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.