Extern länk
Början på sidans innehåll

Järvsö tar farväl av Lill-Babs: Ett hav av blommor

2018-05-28 • 3 min 2 sek

Hon gick bort den 3 april, 80 år gammal, efter mer än ett halvt sekel på scenen som en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära sångerskor. På initiativ av hennes döttrar hölls igår en minnesgudtjänst för Lill-Babs i Storkyrkan i Stockholm. Idag hålls begravningen i hennes hemort Järvsö. TV4:s Cicci Renström är på plats i kyrkan.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.