Extern länk
Början på sidans innehåll

Barnsjuksköterskan tipsar: Bra att ha i ditt husapotek inför sommaren

2018-05-28 • 7 min 7 sek

När ska man börja borsta tänder på barn? Och hur mycket tandkräm krävs? Barnsjuksköterska Birgitta Klang reder ut panelens frågor kring barn och tänder. Hon tipsar också om vad en småbarnsförälder bör ha i sitt husapotek inför sommaren. I panelen sitter Markiz Tainton, matinspiratör, och Ebba Kleberg von Sydow - med respektive bebis.

Björn Natthiko Lindeblad avslutade sitt liv – ”Ville ha en lagändring – en lex Natthiko”

8 min 14 sek

"Om du läser det här, så har jag gått ur tiden. Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt." Så skrev den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad i sitt inlägg som publicerades på Instagram och Facebook tidigt på tisdagsmorgonen. Efter flera års sjukdom i den obotliga sjukdomen ALS somnade Björn Natthiko Lindeblad in med hjälp av ett assisterat självmord. Staffan Bergström, pensionerad läkare och ordförande i föreningen Rätten till en värdig död, engagerade sig i Björns fall och möjliggjorde att han kunde avsluta sitt liv.

Dubbelvaccinerade Julia blev sjuk i covid – två gånger: ”Lite av en chock”

7 min 5 sek

Julia blev sjuk i covid-19 första gången i november 2021. Då blev hon sängliggande i två veckor. Sen var hon frisk i en månad, men på en nyårsfest smittades hon igen. Aftonbladet var först med att berätta Julias historia. Anders Sönnerborg, professor i virologi och infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, förklarar hur det kan gå till och hur vi ska tänka om immunitet.