Kockarnas kamp

Streama hela säsongen på TV4 Play
Streama hela säsongen på TV4 Play

Senaste från Kockarnas kamp

0:58
Spela
Marco bjuder på kalvlägg på sista middagen

Marco bjuder på kalvlägg på sista middagen

Det är dags för sista middagen innan det är dags för final och Marco Baudone bjuder på pepparglaserat kalvlägg med potatispuré och tryffel till allas förtjusning.

Det är dags för sista middagen innan det är dags för final och Marco Baudone bjuder på pepparglaserat kalvlägg med potatispuré och tryffel till allas förtjusning.

1:06
Spela
Vem sätter rätt temperatur på köttet?

Vem sätter rätt temperatur på köttet?

Det är dags för semifinal i Kockarnas kamp och första tävlingen går ut på att steka oxfilé till exakt rätt temperatur.

Det är dags för semifinal i Kockarnas kamp och första tävlingen går ut på att steka oxfilé till exakt rätt temperatur.

1:18
Spela
Biffar och filéer i kvartsfinalen

Biffar och filéer i kvartsfinalen

Det är dags för kvartsfinal i Kockarnas kamp och de fyra proffskockarna ska skära biffar och filéer med en specifik vikt. En svår utmaning visar det sig.

Det är dags för kvartsfinal i Kockarnas kamp och de fyra proffskockarna ska skära biffar och filéer med en specifik vikt. En svår utmaning visar det sig.

0:51
Spela
SPOILER: Här är kockarna som hamnar i såsduell

SPOILER: Här är kockarna som hamnar i såsduell

Efter två tuffa utmaningar är det dags för två av kockarna att göra upp i såsduell. Vilken råvara ska de utgå från denna gång?

Efter två tuffa utmaningar är det dags för två av kockarna att göra upp i såsduell. Vilken råvara ska de utgå från denna gång?

0:47
Spela
Erik lagar finmiddag på burkskinka

Erik lagar finmiddag på burkskinka

Det är dags för Erik Fröderberg att bjuda de andra kockarna på middag. Han väljer att använda ingredienser han egentligen inte gillar: burkskinka och mimosasallad, för att skapa något nytt.

Det är dags för Erik Fröderberg att bjuda de andra kockarna på middag. Han väljer att använda ingredienser han egentligen inte gillar: burkskinka och mimosasallad, för att skapa något nytt.

1:10
Spela
Marco om Gordon Ramsays misshandel

Marco om Gordon Ramsays misshandel

Marco Baudone berättar om när tv-kocken Gordon Ramsay misshandlade en kock mitt framför hans ögon.

Marco Baudone berättar om när tv-kocken Gordon Ramsay misshandlade en kock mitt framför hans ögon.

0:29
Spela
Panik i ladan när marängen ska vispas

Panik i ladan när marängen ska vispas

Det är dags för stafettävling där vispning av maräng är ett moment. Sofia B Olsson satsar allt!

Det är dags för stafettävling där vispning av maräng är ett moment. Sofia B Olsson satsar allt!

0:43
Spela
Erik är blödarsjuk - hur ska det gå i tävlingen?

Erik är blödarsjuk - hur ska det gå i tävlingen?

Erik Fröderberg avslöjar att han är "blödarsjuk light" viket innebär en risk vid tävlingsmoment med kniv.

Erik Fröderberg avslöjar att han är "blödarsjuk light" viket innebär en risk vid tävlingsmoment med kniv.

0:30
Spela
Trailer Kockarnas kamp 2018

Trailer Kockarnas kamp 2018

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. Säsongspremiär 16 september klockan 20.00.

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. Säsongspremiär 16 september klockan 20.00.

Krogrebell och tv-kock i årets Kockarnas kamp

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland...

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland annat möta tv-kocken Erik Fröderberg, krogproffset Anna Broms samt revoltören och Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

– Årets kockar är väldigt olika men alla är riktiga fighters. Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande, säger Pär Lernström, programledare.

Här är årets kockar:

Anna Broms, Stockholm

Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

Norbert Lang, Stockholm

Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Jocke Almqvist, Stockholm

Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

Sofia B Olsson, Göteborg

Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012. 

Erik Fröderberg, Stockholm.

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.

Thomas Sjögren, Smögen

Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

Marco Baudone, Stockholm.

Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.

Visa fler